Gezond eten

gezond en lekker

Afvallen, voor vrouwen en mannen!

Gezond eten en veel beweging vormen een essentieel deel van je conditie. Dit helpt je ook bij het afvallen. Natuurlijk kun je ook gaan trainen als je denkt dat dit ook voor je belangrijk kan zijn.

Als je van plan bent om af te gaan vallen, moet je er ook aan denken, dat zowel goede voeding als regelmatig bewegen een deel van de weg naar je streven moet zijn. Goed bewegen betekent extra vet verbranden maar ook een dieet schema kan je hierbij helpen.

Bewegen kun je doen door te sporten, of in de sportschool, maar ook door simpelweg en eindje te lopen. Hier lees je welk sport je hiervoor kunt gebruiken.

Gezond eten, afvallen, conditie
gezond eten om fit te blijven

Gezond eten en Kilo’s kwijt?

Doordat je gewicht kwijt raakt, voel je je beter, heb je goede humeur en betere mentale gezondheid. Je merkt dat je dan beter in je vel zit, je bent tot meer prestaties in staat. Ook is het gebleken dat mensen die veel gewicht kwijt raken, blijvend beter humeur overhielden, naast het feit dat deze mensen hierdoor ook beter konden slapen.

Vanzelfsprekend, als je niets doet, dan verandert er niets. Dus, moet je aan je conditie werken en gezond eten!

Conditie opbouwen door goed eten.

Wil je je conditie op pijl brengen, dan moet je zorgen dat je volgens een bepaalde structuur te werk gaat. Dit is een langdurig proces dat je langzaam moet opbouwen. Als je het snel wil bereiken, maak je kans dat je lichaam protesteert met natuurlijk mogelijke gevolgen. In tijden van De Romeinen wisten ze hoe belangrijk dit was.

Voorbeelden van een goede opbouw van conditie zijn fietsen, hardlopen, zwemmen. Ook werken aan een moestuin draag hier zijn steentje bij, doordat je vak buiten bent, en veel beweegt. Bovendien kun je regelmatig verse producten gaan eten, als onderdeel van gezond eten.

conditie opbouwen
conditie opbouwen om fit te blijven

Bij het verbeteren van je conditie kun je je richten op het sterker maken van je lichaam, en daarbij aan je uithoudingsvermogen werken. Vooral zorgen dat je niet te snel gaat. Dus langzaam opbouwen!

Krachtoefeningen

Er zijn meerdere manieren om je kracht op te bouwen. Denk hierbij aan gewichten, oprukken, sit-ups.

Een van de eerste oefeningen die je kunt gebruiken om aan je conditie te werken, zijn de buikoefeningen.

Hiervoor ga je op je rug liggen, handen langs je lijf, benen licht gebogen. Je hoofd een beetje optillen om de buikspieren aan te spannen. Langzaam loslaten en meerdere keren proberen.

Ook kun je, liggend op de rug, je benen optillen, en een soort schaarbeweging maken. Beide benen moeten een hoek van minder dan 90 graden maken. Een paar keer herhalen. Zorgen dat je rugspieren niet overbelast worden, maar dat je de buikspieren traint.

Armen versterken

Opdrukoefeningen dienen om je armen te versterken. Buik op de grond, handen net onder je schouders op de grond, trek je omhoog en dan omlaag, terwijl je benen niet kromtrekt. Meerdere keren herhalen. Bouw het langzaam op. Geen haast!

fit blijven, afvallen, gewichtheffen
gewichtheffen om fit te blijven

Een manier om aan je conditie te werken is gewichtheffen. Dit sport is reeds duizenden jaren oud. De oude Egyptenaren en de De Grieken kenden het ook, net als stenen stoten. De Perzische en Chinese culturen kenden het gewichtheffen. In de middeleeuwen werd het niet alleen door het volk , maar ook door het hof beoefend.

Zorg ervoor dat je het met mate doen, anders maak je kans dat je blijvende schade aan je spieren toebrengt. Zorg er ook voor dat je gezonde maaltijden gebruikt, zodat je spieren sterk en in conditie kunnen blijven.

De eerste wereldkampioenschappen vonden in 1891 in Londen plaats, er waren toen zeven deelnemers uit zes landen.

Bewegen voor je conditie.

Door regelmatig in beweging te blijven, zoals iedere dag een half uur intensief wandelen, werk je aan het verbeteren van je conditie. Ook het hebben van een volkstuin helpt hierbij: je blijft bewegen, maar naast de beweging is ook het sociale spekt hiervan heel erg belangrijk.

fietsen en bewegen is gezond
Fietsen

Fietsen is ook een manier om aan je conditie te werken. Je hoeft niet aan de Tour de France mee te doen, maar even een rondje fietsen doet je lijf erg goed. Je wordt moe, je oefent je been/knie-spieren, je krijgt verse lucht binnen, en als je thuiskomt zul je je zeker beter voelen, dan wanneer je dat half uurtje op de bank was blijven zitten.

Indien je geen zin hebt on naar buiten te gaan, omdat het bijvoorbeeld grauw weer is, of omdat het regent, kun je ook thuis aan je conditie gaan werken. Er zijn tal van mogelijkheden om wat aan het verbeteren van je conditie te doen.

Gezond eten om je conditie te verbeteren.

Gezond eten om je conditie te verbeteren
Gezond eten

Een wezenlijke onderdeel van je conditie is gezond eten. Als je hard traint, moet je ook goed eten. Zo heb je naast de nodige eiwitten, ook voldoende koolhydraten nodig. Als je voor goede voeding zorgt, kun je beter sporten, dus beter aan je conditie werken. Wat dit betreft, moet je denken aan junkfood als iets dat funest is voor je conditie. Probeer zoveel mogelijk natuurlijke producten te gebruiken, maar ook minder zout en suiker. Gevarieerd eten is al vaak goed genoeg, ook als je hard sport.

Na intensief sporten is het heel belangrijk dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt, voor het herstel van je spieren.

En mocht je toch een paar extra kilo’s kwijt willen raken, zou je dan aan een koolhydraatarme dieet kunnen gaan denken.

Thuis aan je conditie werken?

Velen van ons willen graag thuis aan conditieverbetering werken. Vaak heb je te maken met een druilerig weer, je hebt geen zin om naar buiten te gaan, en omdat je geen hond hebt die uitgelaten moet worden, besluit je dan om niet naar buiten te gaan. In zo`n geval denk je: dat doe ik op een andere moment.

Als je zo vaak genoeg denkt, dan komt er niets van om je conditie op pijl te houden (te verbeteren).

Vaak kun je met simpele middelen van huis uit aan je conditie gaan werken. Maar dat impliceert, dat je een goede discipline moet hebben opdat je conditie optimaal verbeterd wordt.

Een manier om hier wat aan te doen vind je in de droogtrainenacademie (e-book). Dit programma is zowel voor vrouwen als voor mannen heel goed te gebruiken. Binnen 8 tot zes weken zie je een prachtig resultaat.


Wil je weten wat je nog meer kunt doen?

Gezond eten

afslanken

Gezond en lekker eten is zeer goed te combineren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *