Droog trainen

blijven oefenen

Droog trainen voor mannen en vrouwen.

Droog trainen schema voor vrouwen en voor mannen, is een bekende term in de fitness en bodybuilding wereld. Dit komt neer op het verlagen van je vetpercentage en het zoveel mogelijk vasthouden van spiermassa. Dit heeft als gevolg dat je spieren zichtbaar worden, dat je meer vet verbrandt en meer droge spiermassa opbouwt.

De Romeinen wisten het al. Je lichaam fit houden: Mens sana in corpore sano is een citaat van de Romeinse dichter Juvenalis en het betekent “Een gezonde geest in een gezond lichaam”. Dat houdt in, dat lichaamsbeweging een essentieel onderdeel is van lichamelijke en geestelijke welzijn.

Een letterlijke en juiste betekenis van deze slagzin is dat een gezonde lichaam ook moet zorgen voor een gezonde geest.

Maar ook de Oude Grieken kenden het begrip “Kalokagathia”. In de Oude Griekse cultuur was dit een begrip dat het ideaal van Goedheid en Schoonheid verwoordde. Hier kun je er meer over lezen.

Fit zijn en blijven
Fit sportief

Snel afvallen met een droog trainen schema.

Als je de kilo’s wilt verliezen die er bijna ongemerkt bijgekomen zijn en je geen mogelijkheid hebt om naar de sportschool te gaan (ofwel omdat je het niet leuk vindt, ofwel vanwege tijdgebrek, of vanwege de COVID), lees dan verder, want we hebben de ideale trainingsroutine voor je samengesteld.

Zo is ook het volgen van een Dieet schema heel goed als je wilt afvallen. Gezond eten mag niet in je programma ontbreken.

Droog trainen voor vrouwen en mannen is een makkelijke manier om in vorm te raken en te blijven, en dat doen we thuis, of in het park, op de momenten waarop het je uitkomt.

De voordelen van deze routine, afgezien van het gemak van het niet hoeven gebruiken van apparaten of het hebben van toegang tot een grote ruimte om de oefeningen te doen, is dat het heel weinig tijd kost (slechts 20 minuten) om het te doen en het ook in eigen tijd gedaan kan worden. En bovendien kan het ook thuis gedaan worden.

Consequent doorzetten.

Droog trainen mannen en vrouwen
Fit zijn en blijven

En als je consequent bent en het doorzet, zul je zien hoe je lichaam begint te veranderen en dat je je beter gaat voelen, zowel lichamelijk als geestelijk.

Dus, we hebben het niet alleen over een fysieke verandering, wat misschien het eerste is dat in je opkomt, maar over een verandering die verder gaat, omdat je je ook behendiger en energieker zult voelen.

Als je dit echt wilt bereiken, moet je klein beginnen, duidelijk zijn over wat je wilt, je de veranderingen eigen maken en je routine opbouwen zodat je gewone leven zich aan de veranderingen aanpast.

Ben je klaar om te proberen? We vertellen je stap voor stap hoe je de het droog trainen schema voor vrouwen en mannen kunt uitvoeren en je zult zien dat je lichaam zal veranderen.

Droog trainen schema kan je helpen bij het afvallen!

De hieronder genoemde oefeningen samen met veel beweging en gezond eten helpen je bij het droog trainen voor vrouwen en voor mannen.

Squats: De squat is één van de belangrijkste oefeningen die je thuis of in de sportschool kunt uitvoeren.

Ze worden vaak door mensen gebruikt die rug- en knieklachten hebben. Met squats kun je namelijk meerdere spiergroepen trainen, onder andere die van je bovenbenen, onderbenen, je bilspieren, buikspieren en rugspieren.

Ook zijn Squats waarschijnlijk een van de beste oefeningen om het onderlichaam te versterken, omdat het alle spieren van de benen traint en ook de flexibiliteit van de heup verbetert. Probeer je zoveel mogelijk te laten zakken, de ideale squat is die, welke de heupen onder de knieën brengt terwijl de romp recht blijft.

droog trainen schema volgen
Oefenen en…

Push-ups zijn geweldige oefeningen voor het bovenlichaam en de buikspieren, maar velen van ons hebben er moeite mee. Om je oefeningen op een progressieve manier te doen, begin je met push-ups, leunend tegen de muur (of een boom als je in het park bent), dan op de grond met het ondersteunen van de knieën en tenslotte alleen op je handen en voeten.

Probeer je borst zo dicht mogelijk bij de grond te brengen en spreid je ellebogen niet te ver van de romp.

Je spieren versterken
Nog eens oefenen

Triceps: sets van 10 tot 15 herhalingen. Oefeningen voor de triceps zijn waar vrouwen het meest naar op zoek zijn om het uitzakken van de bovenarmen te voorkomen.

Wil je het lichaam van koningin Letizia van Spanje hebben? ‘Daar kun je geld mee verdienen’, wordt gezegd!

Burpees: Deze oefeningen werden ontwikkeld door Royal H. Burpee. Hij was een bewegingswetenschapper. Zoals je waarschijnlijk weet, worden burpees gebruikt om soldaten fit maken en te houden.

Verschillende oefeningen om fit te blijven.

De burpees kun je gewoon in je woonkamer uitvoeren. Je kunt hier een set van 10 herhalingen proberen en dan 1 minuut rusten tussen sets en tussen de verschillende oefeningen.

Met squats kun je tegelijkertijd werken aan je buikspieren, je bilspieren, je beenspieren, en ook aan je hamstrings.

Bij een burpee worden bovendien ook de armen, de borst en de triceps intensief getraind.

Het is een van de meest complete oefeningen omdat het een push-up, een squat en een sprong combineert. Het is perfect voor het verhogen van de stofwisseling en het verbranden van meer calorieën en voor het droog trainen voor vrouwen en mannen.

Met bovengenoemde fitnesstips zie je een positieve verandering in je lichaam. En vergeet niet dat het nooit te laat is om te beginnen.


Wil je weten wat je nog meer kunt doen?

Droog tyrainen protocol vrouwen
vrouwen, droog trainen

Als je droog trainen gaat doen, dan ga je aan het werk om je vetpercentage zo laag mogelijk te houden en ook ga je voor het behoud van je spiermassa. Het doel hiervan is om je spieren zichtbaar te laten worden en bodybuilders zijn hier een voorbeeld van.

droog trainen protocol mannen
protocol droog trainen mannen

Met droogtrainen ga je werken aan de opbouw van je spiermassa en aan de opbouw van je spieren. Dit vereist wel veel doorzettingsvermogen en wilskracht. Ook hier speel de juiste voeding een belangrijke rol. Hoe het in de praktijk gaat kun je hier lezen.


Ben je op zoek naar een perfekte lijf? Click hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *